Första skoldag!

 Publicerat: 2009-08-31 @ 19:55:49

Ja, det var första skoldag det! En lång arbetskrävande dag, och då menar jag arbetet inne i huvudet. All information som vi har fått idag tar all min kraft och jag blev hel slut när jag kom hem tidigare i eftermiddags. Jag tyckte inte att det var lönsamt att börja plugga direkt så jag beslöt att jag skulle vila istället. En hel timme blev det! Skönt, kan jag säga. Sen blev det en promenad till affären som ligger en bit bort, och har nu handlat några nyttigheter till mitt pluggande... Stunden förgylls när jag tuggar på något gott samtidigt:)

Tipsa mig!
Jag behöver tips på något gott man kan tugga på när man plugga?

Attans, vad tiden rinner! Jag måste nog börja läsa lite grann ikväll så jag kommer igång.



Ha det bra!

Duktig av mig!

 Publicerat: 2009-08-29 @ 23:24:01

...faktiskt så är jag duktig idag. Har suttit framför datorn i några timmar nu. Nej, inte för att jag har chattat hela kvällen, men för att jag sökte infomationer och alla befintliga uppsatser på nätet till min C-uppsats. Jag är så laddad inför skolan och vill därför förberedda mig själv! Jag och Tavga (den som ska skriva uppsatsen med mig) har ändrat lite i tankarna och nu vet vi inte exakt om vad vi ska skriva om, så jag söker lite idéer som kan vara intressant att forska kring. Det blir eventuellt om utomhusmatematik ur elevens perspektive. Det blir i alla fall intervjun med elever, vilket tycker jag är väldigt kul! Den metoden hade vi också i B-uppsats!


På måndag börjar allvaret igen och det längtar jag.... kanske för att det är sista terminen och då vill jag ju ge järnet för att klara detta på bästa sätt. Jag siktar inte på väl godkänd direkt för det räcker gott och väl med godkänd. Skämt åsido, så kul är det ju inte med allt pluggande :P hehehehe!

Nu känner jag mig ganska nöjd med kvällen och ska slå mig ner i soffan, med någon "nattamat" eller "nattafik".

GOD NATT på er!

Grattis Michael Jackson!

 Publicerat: 2009-08-29 @ 23:07:09

För er som inte vet om det så är det faktiskt Michael Jacksons födelsedag idag, då han skulle ha fyllt 51 år!


Länge vila MJ i frid! Hurra Hurra Hurra Hurra!


Jobb idag

 Publicerat: 2009-08-29 @ 18:27:28

Det var nästan en månad sen jag jobbade, så idag var det dags igen. Nu är jag hemkommen och dagen har varit mycket bra. Lagom med folk ute i stan. Just nu är tv:n på och den visar fotbollsmatchen mellan Man U och Arsenal. Dags för tre pinnar igen!!!!! Och den fina tröjan åker på!



.... synd bara att min motståndare (Viktor) inte är hemma och ser på den med mig:( Det hade varit mycket roligare, men jag överlever!

Nej, nu ska jag äta salladen som jag tar med från jobbet.... sen blir det lite röjning i köket... Det ser för jävligt ut!

Vad hittar ni andra på med idag?

PS. Det vore snäll om ni som läser lämnar någon meddelande, så jag blir glad:)

Ha en skönt lördagkväll!


Ensam? Nej tack!

 Publicerat: 2009-08-27 @ 22:10:09

Det är jag övertygad om att ingen vill vara ensam. En sak jag är säker på är att GLÄDJEN är att delas.
Mina katter har i alla fall visat att det är sant, att glädjen uppstår när man dela den med en annan:)


Håller ni med mig?

Biljardkampaniet + Banken

 Publicerat: 2009-08-27 @ 18:24:13

Lite kort sammanfattning om gårdagens
Det var mycket trevligt på biljardkampaniet. Där har de billiga öl och biljardstimmespris, dock inte cider! Dit ska jag flera gånger:) Senare på kvällen så åkte vi till Banken-pub och drack öl där, med trevliga människor.  Jag gjorde det jag skulle..t o m dansat! Viktor och jag gav upp vid 1-tiden och vi vandrade hemåt.

Här kommer några fina bilder från gårdagens.

 



Fullt upp hela dagen!

 Publicerat: 2009-08-26 @ 18:46:49

Ja, som det står under rubriken.... har jag haft fullt upp hela dagen. Först träning, sen tvätt på direkten. Vid tre-tiden tänkte jag vila en stund medan jag väntade på tvätt i torktumlan fick jag syn på sms från Emilie som undrar om jag vill gå en runda med henne. Japp, det var ju bättre än att ligga och slöa i soffan! Jag kom hem halv sex och då var det dags för mig att duscha. Nu är jag ganska trött, men det får man ta. Tvätten är inte riktigt klar då jag inte har vikit dem än. Snart är Viktor hemma och jag ska snart gå och hämta min beställda pizza:) Mmm hungrig jag blir.

Ikväll ska vi tillsammans med Christian och Emilie till Biljardkampaniet, för att titta på fotboll, mellan Arsenal och nåt lag:P OCh vi tjejer ska nog hålla oss vid biljardbordet och dricka några öl och sånt;) Det ska bli riktigt trevligt. Jag har nämligen inte varit där än så det blir extra spännande. Har hört från VIktor och Oskar att det är fint där.

Så folket, jag ska försöka ta lite bilder från kvällen så ni får se dem senare (imorgon). Ha det bra!

PS. Max är nyduschad idag!


The Mean Kitty song

 Publicerat: 2009-08-26 @ 10:28:05

Åh... jag har hittat den här idag! Ärligt talat så har jag tittat på den här många gånger innan, men det var evigheter sen. Jag gillar den A LOT! Lyssna på slutet så låter det som om han sjunger på thailändska "เกเร (Ke Re) a little bit" hehehe... Ke re betyder ungefär "busig"!



Visst är den en gullig och härlig låt? ^^

Sailor Moon

 Publicerat: 2009-08-25 @ 23:07:46

Jag kom och tänka på en av mina favorit animering-serie från mitt barndom, nämligen "Sailor Moon". Det var åratal sedan jag såg den och jag saknar enormt de där söta figurerna som är med i serierna. Att inte kunna släppa tanke om den är besvärligt så jag kollade runt på nätet och hittade den här underbara bilden. Gillar den mycket...kanske för att katten Luna är med :P Den ser så söt men samtidigt rolig ut:P hehehe




Visst är den fin?


Fotboll ikväll!

 Publicerat: 2009-08-25 @ 22:19:20

Jag är precis hemkommen från fotbollsmatch där Viktor spelade. Jag åkte dit samtidigt med Viktor, Christian (från laget) och Emilie (de bor tvärs över här) och Johan(från laget). Jag och Emilie var där en timme innan matchen började. Jag hade med mig pumpakärnor som vi satt och knäcktes en lång stund. Tur att Emilie var med för annars hade det varit ganska tråkigt att sitta där själv. Viktors lag spelade riktigt bra idag vilket var ganska ovanligt:P Viktor blev olyckligtvis skadad efter en kvart och fick sedan ligga på gräsmattan och tittade på första halvlek. Trist för honom! Men det får han nog trösta sig med att laget till slut  vann med 7-1. Ja det är faktiskt sant! Det var alltså en väldigt trevligt kväll, med stor vinst för laget...och det glädjer oss som titar på:) 

Tyvärr har jag inga bilder från kvällen.. men det får duga:P

Snart ska jag lägga mig... men ska läsa lite innan... måste ladda upp inför skolans start.
God natt på er allesammans!


Nyduschad

 Publicerat: 2009-08-25 @ 22:08:04

Jag har ägnat några timmar  idag på att städa hemma. Det är ju underbart att ha det rent och fint:) VExtra Strength Unscented Boxisst är det katthår överallt, men det spelar ju ingen roll... de är ju borta som bortblåst sen när man dammsuger.. Så är det när man har bra dammsugare :P Hehehe!

När golvet och hyllorna är dammfria och snyggt så var det dags för kattlådan. Nu är den också fräsch! Måns verkar gilla den nya kattsand (Ever Clean) så han har legat och gosat med sig själv i lådan en lång stund. Jag gillar också den för den doftar gott och klumpar sig fint!


Så när jag städar så vill städa överallt, även katterna!!!!! Måns har tagit sin första dusch (önskar att jag har badkar så de får bada istället) och ja tyckte synd om honom för han kämpade och kämpade. Jag tog det lugnt, tag en kort puas genom att lyfta upp honom försiktigt och lät det droppa från hans päls. Jag pratade lugnt och fint med honom sen fortsatt jag att duscha av schampoo när jag märkte att han lugnade ner sig. Jag kan väl säga att han var inte lätt att hålla för att vara en sån liten, men klarar man Max innan så är Måns NO PROBLEMO för mig :P
Här kommer lite bilder på Måns efter duschen :)

Måns tyckte det var skönt att bli lindad av den sköna handduken

Titta, vad smal och liten jag är!!!

fem minuter senare....

tio minuter senare... med hjälp av kamning och hårtorkare!


PS. tänk nu inte att jag har glömt bort Max. Han skulle egentligen får duscha han med (för han luktar inte gott han heller), men hann inte idag så det blir hans tur imorgon:)


Jag vill se!

 Publicerat: 2009-08-25 @ 17:02:37

Det är inte ofta jag är sugen på att se en skräckfilm. Den här filmen verkar helt crazy läskig!

5แพร่ง ภาพยนตร์ตัวอย่าง eller Phobia2 på engelska


Tack vare May att jag hittar den här filmen...som snart går på bioduken i Thailand. Då får man vänta ett bra tag innan man får se den...
Grrrr..... jag ryser!


Malmö igen

 Publicerat: 2009-08-24 @ 22:02:01

Hej! Idag var jag i Malmö och hälsade på Surri och hennes nyfödda dotter, Jasmine. May var också med. Det var mycket trevligt som vanligt, men denna gång är något extra trevligt nämligen bebisen. Hon är så söt!!! Jag var fylld av emorm glädje när hade henne i famnen. Det blir jag av alla bebisar i och för sig ;) vi var och fikade i stan sen körde vi till "det där området", där Turning Torso ligger. Fint området! Jag och May stod och fantiserade lite grann om hur det kunde vara om vi hade stått på en av de där underbara balkongen längst Östersjön. Här kommer lite bilder från dagen:)

Jag för första gången vid Turning Torso på närhåll!


Jag är en stolt moster :)


Stolta mamma Surri och dotter Jasmine:)


Jag blev nog skrämd av rika människor! hehehehe


Fint väder och fina Människor;)


Ps. vart tog du vägen, May?

Välkommen till den underbara världen, Jasmine och tack för en trevlig dag mina vänner :)


The Happening!

 Publicerat: 2009-08-21 @ 20:46:01

Tjaa, jag har precis sett filmen "The Happening" som är regisserad av och som även är manusförfattaren i den här filmen, M Night Shyamalan.



Vad handlar filmen om? Här kan ni läsa om den :)
http://www.canalplus.se/29161/the-happening


(What?, ser jag filmen själv på en fredag kväll och såhär tidigt?) Ja jag såg den själv och snart vill jag se en till film :P hehehe... Det är nämligen så att Viktor är på fotbollsmatch och jag älskar filmer....så det passar ju bra! Och jag kan bara säga att jag älskar alla tre filmer som jag har sett som Shyamalan har regisserat! Vad ska man säga så det passar hans typ av film. Jo, RUSKIGT bra!!!!!!


Långtråkigt!

 Publicerat: 2009-08-21 @ 13:20:28

Ja.. det är långtråkigt! Jag önskar att jag jobbar mer än jag gör nu eller så får skolan börja nu. Jag har tråkigt ibland när jag är hemma, särskilt när katterna sover :P Men men... snart börjar skolan ju... och då är det bara tio hårda veckor kvar, sen tar jag ju examen. Jag får hoppas att jag får jobb också senare. Nästa vecka ska jag åka och hälsa på Surri och flickan. Det ska bli kul och träffa dem:) Det händer inte mycket idag men vill ändå ha ett bra inlägg. Så jag tänker lägga upp en ganska fin bild på våra katter som ju mer tiden går, desto bättre vänner blir dem.

Här är beviset!
Miaaaaaaaaaaaw ;)


Marley och jag!

 Publicerat: 2009-08-20 @ 21:39:51

Idag har jag läst ut den här boken! Yes!!!



Den har jag ju köpt sen i julas och har inte hunnit läsa ut den. Idag har jag bestämt mig att jag måste bli klar med den boken och så blev det det! Skönt att man vet att den här sommaren har man läst en bok åtminstone. Jag kan bara säga att jag aldrig har varit med om så mycket skratt av att läsa en bok. Inte heller har jag varit med om att jag gråter med en bok i min hand! Den är så sorglig så att jag fick gråta i smyg så att Viktor inte såg det. Jag gick omkring i lägenheten och snyftade hela eftermiddag.... hehee! Viktor känner mig så väl så han märkte ändå att jag har gråtit och så sa han "Du ser ledsen ut". "Ja, jag vet", sa jag bara:P Njaa.. det var det med den saken. Jag älskar den här boken oerhört! Nu när jag tänker på den blir jag tårögd igen... grrrrrrr!!!  Det är faktiskt sant!!!!!

Nu ser vi på friidrott och jag har fått några rysningar av några duktiga idrottare, såsom Hussein Bolt i 200m och Blanca Vlasic i höjdhopp. Mest Bolt faktiskt som gav mig gåshud.... han är grym!!! synd för Emma Green att hon bara blev sjua:(

Nu ska jag äta min alldeles egen efterätt som står och vänta på spisen.... Viktor vill också smaka på den nu.... :)

Hörs sen!


SVAR: den som undrar vad boken handlar om så ska jag berätta kort för dig om den:)
Boken är en verklighetsbaserad om ett ungt par som vill pröva sitt föräldraskap genom att skaffa en hund. En hund innebär ju ett stort ansvar, tänkte de! De skaffade en sådan hund såsom på bilden och det visade sig att hunden inte var som vilken hund som helst. Man kan bara säga att varken lydnadskurser eller lugnande medel hjälpte hunden!


Gårdagens händelse

 Publicerat: 2009-08-19 @ 11:20:19

Jag vet! Jag ligger alltid ett steg efter...varje gång jag har gjort något så skriver jag alltid en dag eller flera dagar efter, men i alla fall, bättre sent än aldrig:)  Det som var särskilt igår var att jag och Viktor var på vår första husvisning. Det var ett hus utanför Kristianstad. Här har jag bifogat en länk på huset vi tittade på.
http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/479610

eller

http://www.svenskfast.se/Pages/ObjectViewPictures.aspx?objectid=3HTRGV5NNJOCGQCE

Huset är som helhet ganska fint, men som vilket hus som helst har det brister och fel. Det som gjorde att vi inte längre vill ha det var att det finns stoa risker för fuktskador och mögelsvamp. Nja... då var det droppen. Vem vill ha ett hus som man vet att man kommer att betala förmöga summor för att reperera de skadorna, eller hur? Så nu har jag och Viktor gått vidare och vi ska fortsätta och kolla på fler hus framöver;)

Igårkväll hann jag träna lite. Sedan var vi hos en kompis till Viktor som bor typ 1 minut från oss. Viktor och Christian såg på matchen mellan Celtic mot Arsenal. Inte nog med att killarna kollade på den där fåniga matchen, hade de även de där fåniga tröjorna på också! Hehehehe.... jag skojade bara med dig, Viktor! Jag var också där med Emilie, Christians sambo, vi satt och drack lite vin, pratade och spelade spel. Tror att vi kom hem vid 23-tiden. Jag blev jättetrött av vinet så jag somnade nästan direkt.

Innan jag drömde sött så märkte jag att även inatt hade både Max och Måns sovit i sängen med oss, båda spinnade och helt utsträckta. De två katterna tar typ en tredje del av vår säng så Jag och Viktor fick sova väldigt tätt! Det var länge sen vi hörde Max spinnande så det var otroligt mysigt att han började med det igen. Måns blev nog lite förvånad över att Max spinnade så han flyttade nära Max för att höra det på närhåll! Hehe... som sagt, det var väldigt mysigt! Jag med mina tre älsklingar!!!!!


Gissar rätt, eller?

 Publicerat: 2009-08-16 @ 22:51:59

Har ni gissat rätt?
Här nedan ser ni den söta riktiga bilden på



VÅR NYA KATT som jag vill att den ska heta "Måns".
Kärt barn har många namn så den heter tydligen Singh han också, för Viktor vill det!
Vad förvirrande det kommer att bli för vår lilla kattunge:P  hehehehe

Så nu vet ni det att VI i familjen består nu av 2 vuxna och 2 katter :) Familjen växer alltså...!

Hoppas ni sover gott i natt.... God natt på er!

Gissa!

 Publicerat: 2009-08-15 @ 18:59:15

vad tror ni att den här bilden föreställa?



Det är väl lite svårt tror jag, men något kan ni väl gissa, eller hur?
Jag avslöjar senare på nästa inlägg, för de som inte vet om det och för de som har gett upp:P


Vad har ni andra gjort idag? Själv har jag inte gjort mycket. Har städat lite och slappat lite. Det har varit ganska tråkigt väder, men nu när klockan är nästan sju på kvällen så lyser solen genom mitt sovrumsfönster (som ligger mot västerläge) på mitt ansikte!  Härligt va? Snart är det dags för middag och det blir grillad kycklingklubba med ris och sweetchilli sås;) Nam nam!

Njaa... nu ska jag kela lite med mina husdjur! Ha det bra!


Den 8/8-09

 Publicerat: 2009-08-15 @ 15:23:34

var vi bjudna på en bröllopsfest ute i Vä, Kristianstad. Festen var ganska enorm då det var (tror jag) 80-90 personer där. Det var mest thailändare tycker jag;P Jag hade ju den där klänningen som jag köpte på tradera för några hundralappar. Sk*t snygg var den;) Viktor var också väldigt stilig i sin kostym och slips som jag valde:)

















Här är fler bilder från bröllopet



















Maten var mycket god och sprit var överflödig:P Jag och Viktor hade jättekul den kvällen och vi stack hem ungefär vid 3 på natten så det var lagom:) Dagen efter var däremot inte lika trevlig som på festen. Jag mådde riktigt illa att jag inte kunde äta nåt på hela dan. Jag tror iallafall att det var bland annat maten som irriterade min mage för jag kräktes hela kvällen. Jag skyllde tyvärr på skaldjur i maten som har stått framme en bra stund... J*vla musslor också! hehehe...

Nu törs man inte äta sånt på ett tag!


Köpenhamn

 Publicerat: 2009-08-15 @ 15:07:28

Oj, det var inte igår jag bloggade:P

Förra veckans händelse har inte helle jag updaterat här:P hehehe... så kan det vara ibland! Nu får jag väl skärpa mig!
I onsdags förra veckan var vi nämligen i Köpenhamn och gick en lång runda där. Vi stannade och åt mat på en thairestaurang och jag åt "Guai tew rad naa" som var jättegod... mmmm nu blir man ju sugen på den igen:) Sen stannade vi lite då och då och tog en fika och öl. Det var ju riktigt varmt den dag sådå var inte fel med en öl mitt på dan;)
Jag och Viktor shoppade också lite tröjor och jag fick bland annat den här...Snygg eller hur?



Här kommer lite bilder från Köpenhamn.




Tack Viktor för en mycket trevlig dag;)


Ingen Köpenhamn idag!

 Publicerat: 2009-08-03 @ 10:39:28

Det blir tyvärr inte Köpenhamn idag som vi hade tänkt oss. Varför?
Njaa.. tittar man ut genom fönstret så ser man bara grått och regn!



Så vi hoppar över resan idag och tar det någon annan dag istället.
Vad ska man hitta på nu då? Något bra förslag?

hmmm.... får väl bli en film i soffan vet ja!

Hörs sen...
Kram.

Härliga lördag!

 Publicerat: 2009-08-02 @ 20:23:11

Viktors familj  var sugna på thaimat, eller rättare sagt, Viktor var sugen på thaimat så jag fick ställa upp och lagade två rätter i lördags.

Kocken ;)



Det blev bland annat den här rätten



Sedan kom någon av oss på en idé att vi skulle åka och spela "minigolf", då klockan var 20 på kvällen. Njaa... oväntad, men trevlig idé. Minigolfen där vi var, hittar man vid Löderups strandbad, nere i Österlen såklart.

En inte-så-enkel-bana!



 

Så fokuserad var jag! Ville ju vinna!



 

En härlig kväll med härliga människor ;)



 

Här är resultatet från Minigolf-kvällen




Och jag kom trea:) Inte dåligt det... med tanken på att det var min första gång ;) hehe.



Onsdags händelse

 Publicerat: 2009-08-02 @ 19:34:58

I onsdags anlände vi (lät som vi var utomlands, hehe) i Borrby, Österlen.  Det första vi gjorde var att vi lämnade Max hos Ingemar och Lena. Det var där han skulle sova de tiderna vi var där. Sen gick vi hem till Wean och Gurra som bestämt, fast något senare tid. Njaa... resten får bilder förklara. Jag orkar inte skriva mer :P hehe

Jag och Wean åt den här maten!


tidig på kvällen!



 

Nån gång på natten!



 

Och det märkte man på Viktor att klockan var mycket!
Vad söt han var ;)



 

Och ännu tydligare på Gurra!



 

himlen var kolsvart, men vi var fortfarande pigga!



 

Det blev många godingar och härliga skratt;)



Tjejen på sista bilden smög hem vid 4 på morgon medan vi andra var kvar.
"När gick vi hem igår?" frågade Viktor ivrigt dagen efter.
Jag sa då: "5 eller 6 tror jag".
Ja... man kan väl säga att det blev både sent (på kvällen) och tidigt (på morgonen) på en och samma gång!

Andra fester på gång? JAJAMÄNSAN!
1) 8/8-09     ---->  Bröllopsfest i Kristianstad
2) 22/8-09   ---->  Kräftskivan i Borrby (Tuvorna)


Det ska bli trevligt det! Det ser vi verkligen fram emot.

Ciao!