Fest och kalas blev det!

 Publicerat: 2009-09-27 @ 22:12:18

Igår hade jag förväntat mig en lugn och slappad lördag, men det blev tyvärr inte så. Jag satt och gjorde skolgrejer, sen kom lite folk hem till oss. Viktor och hans killkompisar såg på fotboll på tv medan jag lagade middag. Sen satts musiken igång och spriten plockas fram. Jag som inte alls var sugen blev helt plöstligt på tophumör och bytte om till en fin rosatop. Först smuttade jag öl sen blev det CUBA strawberry med Sprite. Jaa... sen så blev det ju en sväng hos grannen och där sjöng vi på SingStar och efter det blev det utgång. Vad ska man säga... grupptrycket är ju något man inte kan motstå!

Idag var vi nere i Löderupstrandbad restaurang och firade Viktors mormor som fyller år idag. Grattis! Och tack för god buffé du bjöd oss på:) Mycket gott! Sen körde vi hem till födelsedagsbarnet och fikade där. Mmmm... jag var blev proppmätt! Jag och Viktor kom hem vid 7 på kvällen och jag kunde inte sitta still framför tv:n så jag diskade, tömde kattlådan, gjorde en fyll-i-väderprognos till mina fyror till imorgon. Just nu känner jag mig väldigt trött och ska sova strax. Måste ju ladda för en ny vecka:)

Hoppas ni har haft en trevlig helg som jag.
Kram/

Den nyare influensan är här...

 Publicerat: 2009-09-27 @ 21:59:39

Och då menar jag inte svininfluensan som härskar bland mänskligheten, utan den här nyare influensan kom nyligen med program: Svenska Hollywood fruar som visas på TV 3 (tror jag). Influensan heter A(2) och är en förkortning av Anna Anka. Jag är tyvärr inte så bra på att förklara själva symptomen i och med att influensan är ganska ny för mig, så jag väljer att inte säga något om det. För mer info, googla själv! :)PS. Jag orkar inte mer att folk och massmedier snackar om den här Anna Anka för jag är SÅ allergisk!

En uppskattad fredag

 Publicerat: 2009-09-25 @ 15:56:37

Veckan har gått fort och jag har varit fröken nästan hela veckan:) Jag är mycket nöjd så här långt!
Veckan har innehållit både motgång och medgång, vilket är bra för annars hade det inte varit någon balans alls:P
I eftermiddags när jag slutade fick jag bamsekramar från några elever, tvåorna, som jag inte har alls under hela praktiken. Att de kom springande och ropade på mitt namn, bara för att de ska krama mig innan jag gick hem, DET är underbart! Det som var extra härligt var ju att det var bland annat en pojke som också kramade mig. Han trodde jag aldrig skulle krama en fröken så hårt:P Åhh.... det är så underbart med det här yrket (när det går bra så att säga) :) Efter de där underbara kramarna gick jag hemåt med leende på läpparna ;)

Väl hemma träffar jag ju mina underbara två katter som precis har vaknat och tittar trött på mig:) De har längtat efter sin matte, såklart! Även de har fått var sin kram av mig... Den enda som inte har fått kram av mig idag är ju min älskade Viktor, som jobbar hela dagen idag och kommer hem senare ikväll. Då får han en bamsekram av mig när han är hemma;)

Nu är jag verkligen sugen SUKIYAKI eller nudelsoppa.... är ju själv hemma så det blir ju inte god middag när man äter själv. Ska snart ringa Au eller nån som kan äta med mig:P Nu är det så att det är fredag och det är extra uppskattad nu när man går i skolan varje dag:) SKÖNT! Lite sovmorgon imorgon är aldrig fel;) Just nu diggar jag till en gammal goding, från en av mina favorit film:) Jag blir så glad av att höra den här och brukar nämligen dansa till den.... Viktor flinar alltid när han ser min tokiga dans:P hehehehehe

Ha en skön helg, mina kära läsare.
Jag vet vilka ni är. Älskar er;)


Praktiken har börjat...

 Publicerat: 2009-09-22 @ 20:01:12

och jag känner mig trött (idag).
Vet inte om det beror på att jag inte längre har sovmorgon mitt i veckan, eller det regniga vädret, eller om det är för allt planering jag måste göra för praktiken:P Aja, nog ska jag överleva detta. Bättre att ha för mycket att göra än att ha för "lite" att göra!

För en stund sen fick jag ett sms från Au, som sa att hon hade saknat mig. Vad trevligt att höra att någon tänker på mig:) Igår hände det samma sam, då jag fick ett sms från Sasi, som också saknade mig... Inte konstigt, hon bor ju i Malmö och jag här... och det var någon månad sen vi sågs. Ja, vad ska man säga, det är ju bara underbart att man blir saknad av vänner:) Jag blir glad, bara så NI vet!

Än så länge har jag inte haft någon lektion än, men det ska bli av imorgon, då jag ska ha matte och naturkunskap som vid tillfället handlar om "väder". Har suttit och planerat lite... Har vridit och vänt på mina tankar....ibland är det SÅ himla svårt att bara planera en lektion. Jag är, ärligt talat, den som vill så OTROLIGT mycket ibland. SKa jag planera så vill jag att det ska bli så bra som möjligt... och inte bara har det gjort. Innerst inne vet jag att det kanske inte blir bra alltid i vanliga fall. Hmmm får väl se hur det går imorgon... men en sak vet jag att misstag är bara bra...nu när man fortfarande är bara lärarkandidat.

Idol börjar när som helst... vet ej varför jag fastnar på det här programmet!!?!
Viktor jobbar ikväll, men är hemma om några timmar.. SKÖNT att ha honom hemma på kvällarna:)

Jaa kära läsare... nu ska jag se på Idol.
Ha det/

Mitt första vikariat

 Publicerat: 2009-09-17 @ 23:06:00

... som (snart en fullbordad kompetent) lärare! Whiiihoooo!!
Skolan ringde mig i onsdags och undrade om jag kunde jobba i årskurs 2 idag. "Självklart, att jag kan", svarade jag direkt. Det var otroligt skönt att jag äntligen får "vikka" som lärare. Det är en hel annan känsla än att praktisera i en klass. Jag sa till mig själv "det här är verkligheten"! Ja det var det verkligen. Jag var bara glad att jag får pröva mina färdigheter i praktiken och inte bara i mina skriftliga examinationsuppgifter!

Det har varit en bra dag. Jag skötte mig och klassen ganska bra... godkänd:) Det roliga var att jag inte bara hade en klass, utan tre idag, ettorna i engelska och femmorna i bild. Det var inte så farligt eftersom nästan allt var planerad så jag bara följde den planeringen. Hade jag haft en vanlig lektion själv, behöver jag tänka mer utförligt. Det är ju mål, innehåll och metod som ska vara grund för undervisningen... (hehe, jag har lärt mig en hel del under de här tre åren;) Ja det är inte lätt att förstå vad jag menar om man inte har gått på lärarutbildning, men i alla fall så är det mer komplicerad än att bara lära ut. Jag fick reflektera hela tiden det jag gjort och sagt. Ja, sammanfattningsvis så har det varit en toppen dag. Jag har charmat eleverna.... å andra tanke gör jag det alltid;) Det, bara för att de ska känna trygga hos mig, och inte för popularitets skull:P

Efter jobbet pluggade jag intensivt i några timmar, då jag var som piggast och gladast. Imorgon är det dags att sätta mina kunskaper på prov, för det är TENTA imorgon! Har försökt att plugga igen mellan 21-22 men funkade inte så bra för hjärnan orkade inte med och allting jag läst blev bara mer förvirrande så jag slutade.

Nu är det dags att sova snart känner jag...måste vara pigg och alert tills imorgon och kunna sitta fyra timmar med tentan:) Wish me luck!

God natt/

PS. Tack Viktor för att jag fick ett par nya skor av dig:)

Blythe? Herre buddha säger jag bara!

 Publicerat: 2009-09-14 @ 20:59:44

Har någon hört talas om en väldigt DYR docka som heter BLYTHE?


 

 


Blythedoll

Det fick jag höra häromkvällen... och blev ganska häpen över den här lilla dockan som kan kosta hela mitt studielån!!!!!! Är inte det sjukt? För dig som inte redan känner till den här dockan hänvisar er till dockans officiella hemsidan, där ni kan läsa lite om den. Här sammanfattar jag lite om Blythe. Dockan finns i olika variation, olika hårfärg, kläder, stilar och ögonfärger. Priser är varierande beror på vilken modell man köper (det kan kosta från nån tusenlapp, upp till tiotusenlappar). Det har varit populärt sedan länge i hela Asien, även Thailand (det var där jag fick reda på). Särskilt i Thailand är just nu Blythe en mode inom TV-branchen, där kända skådespelerska går bärande på sin favorit Blythe-docka. En av kändisarna har till och med öppnat en Blythe-butik på en stor shopping-center i Bangkok.

Jag har även hört att man kan ta med dockan till ett speciellt Blythe-spa..... Hallå???? Snacka om slöseriet! Jag har hört talas om att hunder och katten kan trimmas på deras respektiva salonger, vilket är inte ovanligt längre, men aldrig att någon ska ta med sig sin docka på SPA!

Inte för att jag är nu sur över att jag själv inte har råd till detta, men jag kan inte låta bli och tänka hur besatta människor kan vara över dockorna. Och att vi människor kan prioritera på ett sjukt sätt ibland. Jag tänker på vissa människor som inte ens har råd att äta middag i Thailand, som inte har möjlighet att bjuda sina barn på skolgång, som inte tjänar de betjänade pengarna på sina fysiskkrävande jobb (thailändska bärplockarna i norrland). Listan kan göras lång.... Fattiga barn som inte ha leksaker, samlar på gamla kapsylöppnade, trasiga dockor och liknande, medan de rika (eller de som har det bra) har råd att köpa en tusenlappisdocka som visar sig kan BLINKA och gå på SPA!

Är jag avundsjuk?.... inte ett dugg.... hade jag haft råd till dockan hade jag inte köp den.... ändå.
Jag tycker att pengarna som jag har slitit för förtjänar spenderas på bättre saker... Njaa.. vad menar jag med bättre saker? Jo, vad som helst, men inte en SPA-krävande-, tusenlappisdocka som heter Blythe.

Herre buddha säger jag bara:)


Skulle du kunna tänka dig och äga en sådan?


Är ute efter ett par...

 Publicerat: 2009-09-10 @ 22:24:51

mjuka, sköna, inneskor för blivande lärare!!!!!!!!
Någon som hittar snygga inneskor som passar en ung tjej som jag....
Ett par som inte ser för gammalmodiga ut....
Ett par som är både snygga och moderna....
Självklart ska det ser bekvämma ut också:P
....tveka inte och tipsa mig....

Måste köpa ett par snart till min långa praktik....


D som i duktiga jag!

 Publicerat: 2009-09-10 @ 21:56:07

Vad tidigt jag vaknar nu för tiden. Jaa...7.00 är tidigt för mig :P Imorse var jag på min praktikskola och observerade en så kallad "lärandesituation"...nja typ en vanlig lektion där lärande uppstår...att elever lär sig en ny kunskap...med mera. Sedan satt jag kvar under planeringstimme med min handledare och pratade om lektionen. Jag intervjuade henne, och hon svarade. Sen pratade vi mest om allmänt, bla om vad jag kommer att göra, vad ska det handla om osv. Var hemma vid halv 12 tror jag, åt lunch och satt igång nästan på direkten med att skriva rapport om observationen, på tre hela sidor:) Det blev klart precis innan IDOL.  Fast jag har lärt mig att kvantitet inte ger någon garanti för en bra kvalitet:P Så vi får se imorgon om hur det går med rapporten:) Jag tycker i alla fall att jag har gjort det som står under kriterierna!

Jag tycker att jag har varit D som i Duktiga jag:)

Nu är man ju helt slut i huvudet... Jag kom nu och tänka på Idol som var riktigt roligt att jag skrattade tills tårarna rann! Jag skrattar fortfarande när jag ser de på den igen:) HahahahaVisst är det här den roligaste klipp från årets Idol hittills?


Trötthet, nej tack!

 Publicerat: 2009-09-09 @ 18:57:57

Kan någon förklara varför en sån ung tjej som jag blir ofta trött på dagarna!?

Jag satt och var väldigt sömnig när jag pluggade.... samma sak igår. Det känns som att jag läser bara för att ha det gjort för ingenting verkar fasta på mitt lilla huvud! Så idag stoppade jag i mig mycket frukt, även kaffe och brownie står på listan. Det hjälpte lite grann och jag kunde koncentrera mig bättre.

Funderar på om det kan vara trötthet av för lite vitamin?
Jag äter ju knappt frukter på dagarna. Det händer kanske en gång i veckan bara. Jag måste tyvärr ändra mina vanor och det snart! Jag kan ju inte gå och vara ständigt trött när jag ska bli lärare... I mitt tyckande så är inte eleverna på hugg och har lust att lära sig om jag själv inte för det!

Nä, nu måste jag äta lite... fotboll på tv med. Jag ska bara kolla snabbt på den sen ska jag plugga lite... kanske hinner jag med några sidor innan Idol börjar:)

PS. har hittat en jättesöt bild på en trött katt, som tydligen sover där han känner sig för att göra det;)

Kramisar/

Tattoodle!

 Publicerat: 2009-09-07 @ 21:16:20

Har ni Google som startsida?
Trött på vanliga googles framsida?

Med det här programmet kan ni göra en alldeles egen och personlig startsidan. Jag har testat!!!!Vill du med prova? Gå in på Facebook och sök efter den här applikationen:)

Kram/


Lång skoldag!

 Publicerat: 2009-09-03 @ 20:21:13

Idag var en riktigt lång dag i skolan och det har blivit teori hit och dit! Hehe...allvarligt så var det olika lärande teorier vi gick igenom idag och det var tungt för mitt lilla huvud att få in allt! Det konstiga var ju man har ju stött på dem tidigare, och nu läser man dem igen! Ruta ett igen!Jag tror faktiskt att det beror på de svåra ord som hindrar mig att förstå mig dessa innebörder.
Men iallafall så var det en bra dag! Jag får väl plugga hårdare så det fastnar bättre på hjärnsubstansen!


Alldeles nyss fick jag höra den här låten på radio när jag körde bil och skulle hämta Viktor på jobbet. En riktig skön låt och den får mig att må väldigt bra. Tänk att man kan alltid se livet från den ljusa sidan:)Självstudie!

 Publicerat: 2009-09-01 @ 09:44:59

Idag är jag hemma och det är inte vilken ledig dag som helst!
Jag måste plugga idag, men först måste jag ut och köpa nya markeringspenna!

Från förra inlägg, jag vill bli tipsad!

Några tips på vad man kan tugga på när man pluggar?
Då menar jag saker som är ätbara såklart:) (tuggummi, det vet jag redan:P)

Jag är inte en sådan som gillar att småäta direkt, men när jag pluggar så älskar jag att använda andra sinnen, i detta fall smaksinne, då jag kan koncentrera mig bättre! Så hjälp mig!