Förlovningsdag

 Publicerat: 2009-10-31 @ 11:24:30Ja ni ser rätt. Idag är det vår förlovningsdag, 1 år. Vi förlovade oss i Stockholm och just när det är Halloween. Eftersom Halloween inte betyder så mycket för oss valde vi att fira något annat trevligt än spök-maskerad och därför blir det just idag:) Vi ska fira dagen med att träffa några vänner på O'reallys för att se på fotboll, sen äter jag och Viktor middag på restaurangen innan vi går vidare till bio för att kolla på This is it dokumentär musikalisk film av Micheal Jackson. Måste ju passa på när den ska visas bara i två veckor. Ja... har inte mer tid att skriva nu...

Hoppas ni har en trevlig dag idag:)
/Suchada

 


Ikea och Entré idag:)

 Publicerat: 2009-10-30 @ 22:21:45

Idag hängde jag med Petronella och hennes mamma till Ikea i Malmö. Jag shoppade loss och fick med mig bland annat en matta som jag nu i vår vardagsrum...fin blir det:) Och äntligen fick jag chans att köpa såkallad låda utan front till vår TV-bänk. Sedan åkte vi till Entré och även där var inte jag mån om min plånbok:P hehe... Klart jag måste habdla lite när man är på främmande mark. Jag köpte en tröja, en blus, ett par leggings, en snygg ring och lite andra saker....

När jag kom hem så satt jag igång direkt med att ta fram matta och skruvade ihop lådorna till TV-bänken och jag kan säga att det blir STOR skillnad från att bara ha hyllplan till lådor:) SNGGT jobbat av mig:) Här kommer lite bilder från dagen.NU är det ju fredagsmys som gäller.... :)/Suchada


Läskig eller inte?

 Publicerat: 2009-10-25 @ 18:03:21

Vågar ni se detta på bioduken? Tycker ni att den är läskig? Är det verkligen tagen från realiteten och inte som andra konstgjorda spökfilmer? Det viktigaste frågan till mig själv är...vågar jag se den?Att kolla på den är mitt på dagen är ju ingenting.. igår lät jag bli och kolla på den här sen på kvällen för jag var själv.... VÅGADE verkligen inte se på trots min stora nyfikenhet! hehehehe men den passar perfekt till Halloween ju... måste se den tycker jag!

/suchada


PONY

 Publicerat: 2009-10-24 @ 20:33:16

En annan animation av samma person som jag har postat tidigare. Ni MÅSTE se hela filmen för att förstå det. I början verkar den vara en barnslig animation, men på slutet kommer ni att ställa er själva många frågor! Jag lovar! Den är också SÅ berörande;)Jag önskar verkligen att HAN som gör de här filmerna kommer att göra fler SUVERÄNA och VÄLSKAPADE animationer till kommande generationer, bland annat mina framtida barn;)


KIWI

 Publicerat: 2009-10-24 @ 19:45:28

Den här animationsklippen väcker mångas känslor, bland annat mina, när man väl förstår innebörden. Jag fick tårar i ögonen och blev så rörd att jag känner att detta måste jag får ut på något sätt.... BLOGGA är ju bra på ett sätt:) Jag älskar den här animationen och diggar han som har skapat detta! GRYMT bra måste jag säga... Hoppas man får se mer från den här människan. Här nedan får ni se klippen som är SUPER bra!PS. för dig som inte förstår innebörden så kan ni läsa här. KIWI i filmen har en vilja att flyga, men han har tyvärr inga vingar. Trots det ger han inte upp hoppet och belutar sig att skapa den här enorma grejen genom att fästa massa träd såsom i filmen och han hoppar ner från klippet för att uppleva hur det är att kunna flyga. Han offrar sitt liv för det också, tyvärr. Åh så sorgligt!

/Suchada


Även katter har sina regler

 Publicerat: 2009-10-24 @ 16:55:55

Regel nr 1

Pappersarbete:
Lägg dig på pappret så att det mesta av detta döljs under dig, eller i alla fall den viktigaste delen. Låtsas att du sover, men då och då sticker du ut tassen och slår till på pennan. Den som arbetar kommer att försöka distrahera dig, ignorera det och fortsätt. Kom ihåg att målet är att vara i vägen så mycket som möjligt och förhindra arbetet.
Regel nr 2
Att leka:
Sov ordentligt på dagen, så att du orkar leka under natten. Här nedanför är några av de viktigaste kattlekarna listade. Om du skulle göra ett litet misstag under leken och till exempel ramla av en stol, spela oberörd. Börja omedelbart slicka en kroppsdel och se ut som om det faktiskt var meningen att det skulle hända. Människan går alltid på det...

(Det har vi alltid problem med på nätterna. Max och Måns kan låtsats sova i sängen länge, men direkt när lamporna släcks så hoppar den ena katten ner och den andre följer efter. Ja, då börjar ju leken)Regel nr 3
Laga mat:
När din människa lagar mat, sätt dig bakom hans ena häl. Du ses inte och därför har du större chans att bli trampad på och sen upplockad och tröstad kanske med en munsbit eller två.

Fler regler kommer senare via annat tillfälle.
/Suchada


A fan of Flowgo

 Publicerat: 2009-10-22 @ 18:42:57

Flowgo är inget klädmärke eller spel utan en person som lägger upp söta videoklipp på YOUTUBE där jag har många gånger tittat på personens klipp. Idag vill jag bara dela med mig några av de och otroligt nog så har ett av klippen tittats av mer än 26 miljoner! Kan ni fatta det? Nåväl... här kommer de iallafall.. 

KRAM/

På skolan

 Publicerat: 2009-10-21 @ 12:35:33

Just nu sitter i skolans bibliotek och tänkte blogga lite. Har precis förberett mig för mattelektion och ska ha genomgång i division med eleverna. De ska få laborera lite med sina klossar.... :)

Tokio Hotel gör två konserter i Sverige i mars nästa år.


Den här gruppen är inte alls så dum och jag gillar att lyssna på deras låtar just nu....
en ny favorit grupp: Tokio Hotel:)

Aja... hinner inte skriva mer... ska snart ha rastvakt:)

Kram/
Suchada

A new cat-translation:)

 Publicerat: 2009-10-20 @ 22:27:00

Kommer ni ihåg det där populära kattparet som pratar med varandra och som folk har översatt det till olika versioner? Visst var der roligt? Idag har jag hittat ett annat kattpar som i detta fall verkar ha kärleksproblem.... hehe... kul att någon verkligen kan översätta kattsspråk så att jag förstår!
Det här klippet är verkligen kul med tanken på texten:P hehehehe jag har sett den snart 10 gånger nu tror jag:)

/Suchada


Änne en film på Måns

 Publicerat: 2009-10-19 @ 15:21:20Han gillar att följa efter mig och den här gången är LITE extra då han ser att jag har kamera i handen.
Måns älskar kameror därför är han med på bloggen ganska ofta:P


Kom precis hem från jobbet;)

 Publicerat: 2009-10-19 @ 13:59:56

Och då menar jag praktikplatsen:)
Jag har vikarierat idag för min handledare är på kurs. Det passar utmärkt tänkte jag och jag slipper även sitta och glor på en annan vikariat som håller lektionerna när jag kan göra det bättre:P Hehehehe... Det har gått bra för det har varit ganska lungt idag. Jag har haft bara matte och svenska med klass 4 och innan jag gått hem har jag rastvakt.

Nu är jag hemkommen och katterna leker i full fart!Det är så himla kul att se på när de jagar varandra i lägenheten. Max har precis blivit överraskad av Måns som kom springande från ingenstans att han (Max) flög upp i luften. Jag kan säga att det var nästan lika hög som min längd! Det är helt sjukt eller hur? När jag skulle börja filma på dem så slutade de leka och bara glodde rakt in i kameran:P hehehehe typiskt!

Jag lovar att lägga upp filmen här när jag väl har fångat det ögonblicket på kameran:) Nu får ni se nån annan film på katterna istället:)
Hörs senare... nu ska jag mysa med katterna.


/Suchada


Min nya favorit snacks;)

 Publicerat: 2009-10-18 @ 17:09:40
Mycket god och väldigt stark i smaken:) Me like....


Gratis Spotify:)

 Publicerat: 2009-10-18 @ 17:01:01

Har under kvällen tittat runt på olika hemsidor som jag kan få gratis Spotify i min Iphone och det visar sig vara inte lätt. Men jag ger inte upp och nu hittar jag en väldigt bra hemsidan som jag kan få gratis Spotify genom att samla poäng i olika former. Man kan blogga om den här UNDERBARA hemsidan, besöka andra hemsidor och registrera sig, handla på nätet eller bara helt enkelt värva vänner. Klicka på bilden här nedan om ni också vill skaffa Spotify i er mobil. Personligen tycker jag att det är roligare än andra hemsidor som jag har hittat för här måste jag själv vara aktivt;)Klicka på bilden eller på länken nedan för att komma vidare på hemsidan.
http://www.gratisspotify.se

Vill man ha Spotify på datorn hänvisar jag till den här länken och följ instruktionen. Enkelt och bra:)
http://simonshemsida.wordpress.com/2009/07/07/skaffa-spotify-gratis/

/Suchada


Dags att skriva igen kanske..

 Publicerat: 2009-10-14 @ 21:59:22

Oj vad det var länge sen jag skrev. Ibland kan jag tycka att det blir som en tvång för mig att skriva här varje dag, så jag tog en liten paus från detta och tänker nu börja blogga lite mer.

Det har varit mycket med praktiken på sistone och jag brukar vara SÅ trötta på kvällarna, även ikväll:P Nu har det snart gått fyra veckor på praktiken och då är det bara en vecka kvar. Det ska på sätt och vis bli skönt att komma tillbaka till skolan, men kanske inte så skönt med massa skrivpapper som ska lämnas in direkt:P Men sånt är ju livet..,, bättre att ha något att göra än att gå rastlös ju:)

Nu har Måns blivit ganska stor för sin ålder...han är född den 19 maj så nu är väl fem och en halv månad gammal.. Väldigt gosig och snäll är han. Spinnar högt som en motorbåt och följer BARA efter mig, överallt i lägenhet:) Härligt va? Max är ganska självgående så han sover mycket och själv i sovrummet när vi sitter i TV-rum. När det är läggdags brukar de vakna och springer omkring, så jag brukar slänga ut dem i TV-rummet och stänger dörren till sovrummet. Det brukar hjälpa att de blir lugnare då de vet att vi ska sova, hehe:)

Här kommer lite bilder på det som har hänt senaste veckor då jag inte skrev nåt här:P
PS. äntligen har jag MIN iphone :) Så glad för det:)

Ha det bra!
Kram/Suchada